Bitcoin Scales Just Fine As A Store Of Value zegt MicroStrategy CEO Michael Saylor

  • Op de beurs verhandeld softwarebedrijf MicroStrategy heeft in totaal $38.250 BTC ter waarde van $425 miljoen vergaard.
  • Maar hoe komt het dat zoveel bitcoin kopen geen invloed heeft op de markt, waardoor de prijs van BTC de lucht in gaat?

Volgens de CEO van het bedrijf, Michael Saylor, is de eerste 21.454 BTC-aankoop, die in augustus werd bekendgemaakt, voor de reserve gedaan door middel van 78.388 transacties buiten de keten. Van daaruit werd deze overname, met 18 transacties in de keten, beveiligd in de koelcel. Hij tweette,

„Als Bitcoin wordt behandeld als een kasreserve-activum, op basis van ons model, zal 99,98% van alle transacties buiten de keten plaatsvinden en zullen activa die een risico vormen 99,92% van de tijd in de koelcel liggen.“

Dit betekent, „Bitcoin schalen net zo goed als een winkel van waarde,“ zei Saylor.

De MIT-alumnus deelde onlangs mee dat hij zou kiezen om te leven met een zeer volatiele asset Bitcoin dan te gaan met niet-vluchtige negatieve reële opbrengst genererende activa – goud, obligaties en contant geld dat het levensbloed uit de aderen haalt.

Volgens hem is de digitale asset de ultieme inflatiehedge, die 1000x beter is dan het edelmetaal.

„MSTR due diligence naar Bitcoin Evolution en hun handelsuitvoering door het kopen van $450M, vestigen een nieuw hoog watermerk van professionaliteit in deze industrie,“ zei Max Keiser, een bitcoin-voorvechter en oprichter van Heisenberg Capital.

Crypto-marktdeelnemers begroeten MicroStrategy’s beslissing om cash te vervangen door bitcoin in zijn reserve als een nieuw precedent.

Met een vaste voorraad van 21 miljoen bitcoin, waarvan er ook miljoenen voor altijd verloren zijn gegaan, zou niet iedereen in staat zijn om een stap als MicroStrategy te zetten. Onlangs zagen we ook andere kleinschalige bedrijven zoals Tahini’s en Snappa hun kasreserves omzetten in Bitcoin.

„Zelfs een half procent van deze bedrijven die proberen de verhuizing te dupliceren, zal het beschikbare aanbod van Bitcoin volledig leegmaken“, aldus Jason Deane, een analist bij Quantum Economics.